За срама, Брене Браун и … автентичността

Оff Topic

От няколко дни прекарвам известна част от времето си в слушане на изложенията на TED. Слушам ли, слушам, и съвсем откровено им се кефя.
Защо? Ами защото мога!
Както и да е, не е това темата на поста. Темата е за най-якото нещо, което видях по време на тоя TED маратон. Най-страхотното нещо, най-зареждащото, най-просветляващото. Това беше Брене Браун.
И то не защото е направила гениални открития в областта на социалната терапевтична работа. Не защото толкова хора са прочели книгите и за срама и за уязвимостта. И не защото тя е уязвима, а да си уязвим е готино, според нея, и според всички екзалтирани последователи.
А защото е автентична. Автентичността изисква кураж. Според нея, да покажеш, че си уязвим, също изисква кураж. (Е, и това не е най-голямото откритие, като се замислиш).
И въпреки това, hats off, или шапки долу за Брене Браун. За това, че повдига въпроса. За това, че се осмели да получи нервен срив на сцената на TED, и всички да видят, че и след това се оцелява.
(Още по-готино от това всъщност беше частта от речта и, където разказва как жената в магазина я нарича „Уязвимата ТЕД“, а тя е пето поколение тексасец…)

Както и да го погледнеш, този TED talk си беше впечатляващ. Ей го направо тук.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s